10CV Viborg Ungdomsskole

Som en del af elitekommuneaftalen mellem Team Danmark og Viborg Kommune oprettes der eliteidrætsklasser for 10. klasse fra skoleåret 2016/2017. Her har unge talentfulde udøvere mulighed for at kombinere skole og idræt i en unik forening.
 
OM 10CV
10CV er Viborg Kommunes samlede 10. klasses tilbud. Vi byder hvert år velkommen til 200 unge mennesker, som tilbydes et skoleår med flere spændende fordybelsesspor og et målrettet fagtilbud, der matcher den enkeltes behov for læring og udvikling.
Vi har ideelle rammer for at fokusere på de håb, mål og ambitioner de unge må have og vores undervisere er eksperter i at sikre, at den enkelte unge udvikler og udnytter sit potentiale. Vi bruger tidssvarende læringsformer og har en stærk tradition for faglighed. 
På 10CV møder vi de unge med nærvær, anerkendelse og interesse og fokuserer på de enkelte unge med en forståelse for, hvem de er. Hos os bliver de en del af et stærkt positivt fællesskab, hvor de får oplevelser og udfordringer, der giver mulighed for at blive klogere på sig selv og udvikle sig fagligt. En bred vifte af valgfag giver, sammen med med de obligatoriske fag, brobygning og vejledning, en solid faglighed og de bedste rammer for at få afklaring på, hvad de vil i fremtiden.
 
Find mere info om 10CV på www.viborgungdomsskole.dk/10cv
Kontakt: Roald Kiilerich, afdelingsleder, kan kontaktes for fremvisning af skolen, robk@viborg.dk 
 
Se folder her om 10.CV og Viborg Elite klasse her
 
Viborg Elite-sporet
Du følger årets gang på 10 CV med introforløb, introtur, brobygning, OSO, studietur osv. Du har de obligatoriske fag dansk, matematik, engelsk, fællestime, klassetid og Lifeskills. Du kan som de øvrige unge på 10CV vælge tysk, fysik og flere andre valgfag. 
På Elite-sporet deltager du i morgentræningen sammen med de unge, som går på de øvrige ungdomsuddannelser. Undervisere fra 10 CV vil jævnligt deltage i morgentræningen.
 
Basistræning (individuelle idrætter)
Tirsdage kl. 07.30 - 08.45 i fitness.dk, Tingvej, Viborg (inkl. håndbold og fodbold)
Torsdage kl. 07.30 - 08.45 i fitness.dk, Tingvej, Viborg

Morgentræner Lars Mølvad varetager træningen, som består af alle grundelementer i enhver idræt, lige fra decideret styrketræning til sprint, kropsstamme, koordination, motorik, balance m.m.

Håndbold
Torsdag kl. 07.30 - 08.45 i Stadionhallen, Viborg

Fodbold
Torsdag kl. 07.30 - 08.45 på Nordre skole

Hvis du er tilknyttet morgentræningen som elev, har du også mulighed for gratis fysioterapi.

Aftalen med Viborg Fysioterapi er således:

Aftalen med Viborg Fysioterapi indebærer, at de dækker al behandling i forbindelse med morgentræning. Viborg Elite afholder udgiften her.
Hvis der er yderligere brug for behandling end under morgentræningen skal man selv betale for behandling. Det er naturligvis valgfrit om det er Viborg Fysioterapi, der skal varetage denne behandling
Viborg Fysioterapi har helt ekstraordinært givet Viborg Elite en pris på 250,- pr. behandling, som er i Viborg Elite regi.
Viborg Fysioterapi vil altid være til stede sammen med basisholdet – her befinder de skadede udøvere sig også.
 
Vil du vide mere om Viborg Fysioterapi så klik her
 
Fordybelse i Elite Idræt
Udover morgentræningen har/får du 4 timers fordybelse i Elite Idræt. Dette fag gælder kun for eliteidrætseleverne på 10CV. Faget har det formål, at du kan dygtiggøre dig indenfor din specifikke idræt. Forløbet samler trådene fra eliteforløbet på Nordre Skole.
I løbet af skoleåret arbejdes der ud fra en række idrætsrelaterede temaer, hvor bl.a. sundhed, ernæring, skadesforebyggelse, førstehjælp, mental træning, kommunikation, samarbejde, mediehåndtering, doping mm. vil blive taget under behandling. 
 
Fysisk træneruddannelse
I 10. klasse får du mulighed for at omsætte din viden til praksis, således at du kommer til at bruge dine færdigheder til at planlægge og gennemføre fysiske træningsforløb. Faget afsluttes med en prøve, hvor hele fagets indhold kommer i spil, og du får en personlig udtalelse. 
 

Hvis du har brug for at vide mere om morgentræningen, er du velkommen til at kontakte eliteidrætskoordinator Lone Simonsen 5080 0068.

Hvis det drejer sig om optagelse skal du ligeledes kontakte elitekoordinator Lone Simonsen på 5080 0068 eller lone@viborgidraetsraad.dk