Foredrag Thijs Nijhuis

Thijs Nijhuis foredrag i 9.I, Nordre Skole

Torsdag d. 28. januar var Thijs på besøg i 9. eliteklasse på Nordre skole. Thijs er en dansk løber, der er medlem af Viborg Atletik og Motion. Han blev dansk mester i halvmaraton, 5000 meter – løb og vandt sølv ved 1500 meter- løb i 2014.

Thijs fortale om hans rejse fra at gå til et ungt talent til at blive en af de bedste i Danmark på hans felt. Han inddragede 9. klassen til give nogle ord på deres drømme, fordi i hans optik er det vigtig, man tør drømme. For selvom man måske ikke når dem, er man stadig kommet længere end før. Han forklarede, hvordan han klarede sig i igennem skolen på en 3-årig gymnasial uddannelse selvom han samtidig havde 10-12 trænings pas om igen, der ca. svarede til 160 – 180 km om ugen.
Thijs opfordrede til, man ikke skulle være bange for at tage chancer, som han selv havde gjort, da han efter gymnasiet tog til USA på et scholarship og blev der i 2,5 halvt år. Ikke nok med han fik en kanon træning med en masse top atleter, så udviklede han sig meget personligt samt hans engelsk kundskaber tog et nøk op, som han i dag har meget gavn af.
Et af budskaberne Thijs talte om var, det går ikke altid godt. Der kommer tidspunkter, hvor du ikke flytter dig, selvom du træner det, du skal. Men hvis man holder i og er tålmodig, så vil udviklingen komme på et tidspunkt. Det er forskelligt fra person til person, hvordan og hvor hurtigt man udvikler sig. Men med hårdt arbejde vil man med garanti rykke sig meget, hvis man giver det tid.

Han kom med konkrete eksempler på hvordan han havde rykket sine bedste løber tid fra år til år, og der var det at bide mærke i. han næsten kun rykkede sig hvert 2. år. å