kostforedrag Lone Viggers

Kostforedrag Lone Viggers
 
 
Vi havde på Nordre Skole besøg af Lone Viggers der er klinisk diætist. Hun var kommet for at fortælle 7. - 8. og 9. Eliteklasserne, om vigtigheden af den mad de spiser, for at kunne præstere optimalt. Hun kom ind på forskellen for, hvad en ”almindelig person” skal spise, og hvad en ”eliteidrætsudøver” skal spise. Hun fortalte hvor vigtigt, det især var for unge eliteidrætsudøver at have den rigtige kost. Da de er i voksealderen, og det er det tidspunkt man fysisk udvikler sig mest. Lone Viggers kom med nogle konkrete eksempler på, hvordan måltiderne i løbet af dagen kunne se ud. Hun gav eleverne samt forældrene en lang række redskaber til at optimere til en sundere og bedre kost.
 
Info:
Lone Viggers arbejder til dagligt som Ernæringschef i Hospitalsenheden Vest. Hun har arbejdet med klinisk ernæring og diætetik i 22 år og har i mere end 10 år inspireret den almindelige dansker til at spise sundere, via ugeblade, aviser, bøger og hjemmesider.
 
Uddannelse:
Uddannet ernæringsfysiolog og NHH-kandidat fra Universitetet i Oslo. Har autorisation som klinisk diætist og en MPA fra Ålborg Universitet.
 
Opskriften på en sejr:
Lone Viggers har i samarbejde med Team Danmark og DIF (Dansk Idræts Forbund) udgivet Tema – og Kogebogen ”Opskriften på en sejr”. Bogens fokus ligger i hvilken mad børn og unge eliteidræts udøvere skal spise. Samt madens betydning for at præstere optimalt indenfor deres felt. 
 
Se mere og køb bogen på www.loneviggers.dk