Om os

Viborg Elite har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og talentudvikling i Viborg Kommune. Pr. 1. januar 2014 er Viborg Kommune udnævnt til eliteidrætskommune under Team Danmark, hvilket betyder at der kommer en øget satsning på eliteidrætten, og i særdeleshed talentudvikling, i Viborg Kommune. Det daglige ansvar for at føre samarbejdsaftalen ud i praksis er tildelt Viborg Idrætsråd. I tæt samarbejde med Nordre Skole, ungdomsuddannelser, foreninger, udøvere, Viborg Kommune, Team Danmark, DIF og andre interessenter er Viborg Idrætsråd ansvarlig for at skabe så gode udviklingsmuligheder for de unge idrætsudøvere som muligt.

D. 2. nov. 2017 er en ny 4-årig aftale for perioden 2018 - 21 underskrevet af direktør Lone Hansen, Team Danmark, Formand Viborg Elite & kulturudvalget Per Møller Jensen og borgmester Torsten Nielsen.

Se billeder fra underskrivelse af samarbejdsaftale fra d. 2. nov. 2017 her. Se pressemeddelelse her. Se samarbejdsaftalen her.

Viborg Elites 1. samarbejdsaftale mellem Viborg Kommune og Team Danmark blev underskrevet i januar 2014. Se billeder fra underskrivelse af samarbejdsaftale her. Se pressemeddelelse fra udnævnelsen her.

Med udnævnelsen som eliteidrætskommune er der valgt en eliteidrætsskole (Nordre Skole), hvor de største talenter i kommunen har mulighed for at forene skole og sport i en unik kombination.

Baggrund

Til grund for udnævnelsen som eliteidrætskommune foreligger en proces, hvor Viborg Idrætsråd i samarbejde med forvaltninger, klubber, skoler, ungdomsuddannelser m.fl. har analyseret potentialerne for en særlig indsats på talent og eliteidrætsområdet i Viborg Kommune. Resultatet heraf er beskrevet i en analyse, der sammen med aftalen med Team Danmark vil være den røde tråd i Viborg Kommunes indsats. Link til analysen finder du her.