Viborg Katedralskole

Idrætsgymnasiet Viborg Katedralskole

Viborg Katedralskole tilbyder flere muligheder for at kombinere eliteidræt og uddannelse. Som elitesportsudøver bliver du en del af idrætsgymnasiet, hvor vi har to studieretninger, vi arbejder tæt sammen om; den ene studieretning er naturvidenskabeligt orienteret mens den anden er samfunds-sproglig orienteret (læs mere via linket til idrætsgymnasiets folder). Det står dig selvfølgelig også frit for at vælge en af skolens øvrige studieretninger, men så kan vi ikke tilbyde morgentræning i Viborg Elite regi.

På VK giver vi dig alle forudsætningerne for at kombinere sport og uddannelse. På VK er du sikret en gymnasieuddannelse på højt fagligt niveau og et fantastisk fællesskab samtidig med at du kan dyrke din sport. På VK har vi et tæt samarbejde med en række lokale klubber, såsom Viborg FF, Viborg HK, Viborg atletik og motion, Viborg gymnastik forening og Team Viborg. Ligesom vi har et tæt samarbejde med Viborg elite og er som det eneste gymnasium i midtjylland med i foreningen af eliteidrætsgymnasier. 
 
Viborg Katedralskole er desuden udnævnt som uddannelsespartner under Team Danmark, hvilket bl.a. giver skolen særlig adgang til ekspertviden og mange andre spændende ting. Til baggrund for udnævnelsen ligger, at Viborg Katedralskole kan tilbyde sine eliteidrætsudøvere nogle særlige vilkår i forhold til at kombinere skole og idræt. 

På Viborg Katedralskole kan du vælge mellem en lang række studieretninger. Det er fuldstændig op til dig. 
 
 
 
Optag af elever til Viborg Katedralskoles talentklasse for alle sportsgrene

Sammen med Viborg Katedralskole er Viborg Elite en aktiv part i udvælgelsesprocessen af elever til Viborg Katedralskoles talentklasse. Nedenfor er følgende kriterier skitseret i forhold til at blive optaget i talentklassen.

Udøvere indenfor alle sportsgrene kan søge om optagelse. Det er ikke et krav at ens sportsgren hører ind under Team Danmark. Alle ansøgere skal være erklærede uddannelsesparate for at komme i betragtning til talentklassen. Søgningen foregår via optagelse.dk.

Ansøgningsfrist er 1. maj 2019. 

Hvem optages:
- Unge talenter indenfor deres sportsgren, som enten bor i Viborg kommune eller spiller i en klub i Viborg kommune. Man skal normalvis spille på områdets bedste hold for at komme i betragtning. Eksempelvis FK Viborg, hvis du er drengefodboldspiller. Dyrker du en individuel sportsgren vil det være efter dialog med din træner, ansøgeren og dennes familie. Følgende vil dog være sikret optagelse:

- Team Danmark godkendte elever

- Elever der indenfor de seneste 2 år har vundet nationale eller internationale mesterskaber indenfor deres sportsgren, er på ungdomslandhold eller lignende i deres sportsgren, vil normalt også blive automatisk godkendt

- Sportselever på Viborg Katedralskoles kollegium er automatisk optaget såfremt det sportslige niveau er tilstede.

SAV-eller sportselever på Viborg Katedralskoles kollegium, der ikke nødvendigvis har et fuldstændigt elitært sigte, vil have mulighed for at deltage i træningen med håndbold- og fodboldlinien. 


Optagelsesproceduren:

- Udvalgte ansøgere og (forældre) bliver indkaldt til en personlig samtale

- Trænere med relation til den enkelte udøver/elev bliver kontaktet

- I særlige tilfælde kontaktes DIF's specailaforbund

- I særlige tilfælde kan der blive tale om besigtigelse af den enkelte udøver – her tænkes specielt på udefrakommende elever

Ansøgere som ikke optages i Viborg Elite kan selvfølgelig fortsat blive optaget på skolen.

Har du spørgsmål til optagelse, undervisningen, morgentræning mv. er du velkommen til at kontakte uddannelseschef Anders Høgenhaug Johnsen på 86620655 eller på ah@vibkat.dk.

www.viborgkatedralskole.dk kan du læse mere om skolens mange andre tilbud og muligheder.
 
Du skal indsende 2 skemaer for at blive en del af Viborg Elite:
 
Begge skemaer skal indsendes til lone@viborgidraetsraad.dk inden d. 1. maj 2019. Prisen for at være elev i Viborg Elite er for skoleåret 2019/20 2500,- kr.